Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jindřichohradečtí profesionální hasiči byli společně s jednotkou SDH obce Kunžak vysláni do obce Člunek, části obce Kunějov, kde byl v lese ohlášen požár dřeva s tím, že se šíří na blízkou stodolu. Požár se zasahujícím jindřichohradeckým hasičům podařilo zastavit.

Likvidovali tedy požár čtyřmetrové kulatiny uložené na pozemku. Správce lesa mezitím sehnal traktor, kterým byla třicetimetrová hranice kulatiny přeložena a prolita vodou. Hasiči uhasili také šest dalších ohnisek. Vzniklá škoda je nulová.

Požár lesního porostu ve stráni u obce Maršov u Úpice likvidovaly ve čtvrtek odpoledne čtyři jednotky hasičů. Požár se šířil hrabankou, ohniska byla na ploše asi 30×30 m. Příčinou vzniku události byla nedbalost při předchozím pálení, naštěstí nevznikly žádné škody.

Uchráněné hodnoty představují asi 100 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice, Maršov u Úpice a Hajnice.

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice zasahovali v Mičovicích, části obce Klenovice, kde byl ohlášen požár auta. Průzkumem na místě požáru hasiči zjistili, že jde o požár osobního auta značky VW Polo, který je určený k likvidaci. VW byl naložen na autotransportéru a v době příjezdu hasičů hořel již v plném rozsahu.

Hasiči na lokalizaci požáru použili vysokotlaký proud a požár pak dohasili s další povolanou prachatickou cisternou. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 35 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.