Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V katastru obce Blešno havaroval na silnici č. 11 osobní automobil, který skončil mimo vozovku převrácený na střeše. Na místě zasahovali profesionální hasiči z hradecké centrální stanice a JSDH Třebechovice pod Orebem.

O tři zraněné cestující se postarali zdravotničtí záchranáři. Hasiči zabezpečili havarovaný automobil, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a následně bylo místo zásahu předáno policii.

Na silnici č. 11 v katastru obce Urbanice havarovala dvě osobní vozidla, na místo jela profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská. Z jednoho z vozidel museli hasiči jednu osobu vyprostit pomocí páteřní desky, zdravotničtí záchranáři si převzali do péče celkem dvě osoby.

Jednotka dále zajistila havarované automobily, provedla opatření proti vzniku požáru, postarala se o odstranění následků nehody a předala místo zásahu policistům.

V katastru části Spy havaroval osobní a nákladní automobil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, došlo však k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorpčním materiálem.

Dále jednotky provedly na vozidlech protipožární opatření. Po došetření nehody pomohli hasiči s naložením na odtah a postarali se o úklid vozovky.