Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Čtyři jednotky hasičů, a to profesionální ze stanice Dačice a dobrovolné obcí Staré Hobzí, Cizkrajov a Slavonice, byly vyslány do Cizkrajova, kde byl ohlášen požár skládky. Hasiči na místě průzkumem zjistili, že se jedná o požár klád dřeva o rozměrech 7 × 5 metrů.

Dobrovolní hasiči ze Starého Hobzí a Slavonic byli vráceni na základny. Dačická jednotka společně s jednotkou místních dobrovolných hasičů dostala požár rychle pod kontrolu. Úplná likvidace požáru nastala po dalších dvou hodinách. Vzniklá škoda je nulová.

Čtyři jednotky hasičů byly povolány do Ledenic k ohlášenému požáru střechy domu. Na Náměstí vyjeli profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné a jednotky SDH obcí Ledenice a Borovany.

Průzkum na místě požáru ukázal, že nehoří střecha a půdní prostor, ale dřevěné schody na půdu. Schodiště hasiči uhasili přibližně během půlhodiny. Vzniklou škodu vyšetřovatel stanovil na 200 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

K ohlášenému požáru obytného vozu v blízkosti rodinného domu v obci Syrovátka vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Lhota pod Libčany a Osice. Ve voze se v době požáru nikdo nenacházel.

Během několika minut měli hasiči požár pod kontrolou, likvidaci oznámil velitel zásahu po 19. hodině. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů, škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.