Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Dobrušky byli o půl jedenácté dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u Českého Meziříčí. Vojenské vozidlo zn. Jeep sjelo do příkopu, kde se převrátilo na bok. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili terénní vůz proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR jej otočili zpět na kola. Pomocí navijáku cisterny vytáhli jeep zpět na vozovku. Drobný únik provozních kapalin zasypali speciálním sorbčním materiálem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Dačice zasahovali ve svém městě u dopravní nehody osobního automobilu. Jednalo se o vůz značky Škoda Fabia, jehož řidička nezvládla na namrzlé vozovce řízení a auto otočila na střechu. Řidička byla v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků ZZS. Zasahující hasiči zabezpečili havarované auto proti požáru a do příjezdu Policie ČR řídila provoz na komunikaci. Z havarované Škody nevytékaly žádné provozní kapaliny, vůz nijak nebránil provozu, proto po příjezdu Policie ČR dačická jednotka nehodu předala k šetření a vrátila se na základnu.

Hasiči vyjížděli i k další nehodě dvou osobních aut, která byla oznámena na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 10:17 hodin. Nehoda se stala v obci Javorník na ulici Polská a zasahovali při ní profesionální hasiči z Jeseníku. Po příjezdu k místu události hasiči zjistili pouze únik chladící kapaliny. Po úklidu vozovky se hasiči vrátili zpět na základnu.

por. Klára Beranová DiS.tisková mluvčíHZS Olomouckého kraje

V katastru obce Mokré na Rychnovsku ve čtvrtek 28. 11. dopoledne havaroval řidič s osobním vozem UAZ. Třiačtyřicetiletý muž vypověděl, že mu před vozidlo vběhla tři divoká prasata. Lekl se a šlápl na brzdu.

Na zamrzlé vozovce dostal smyk, který nezvládl, vyjel vpravo mimo silnici a auto se převrátilo na levý bok. Havárie se obešla bez zranění a dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Škoda je odhadnuta na 10.000 korun.

Libuše HoláPolicie ČR

V 09:53 hodin vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína na místo dopravní nehody osobního vozidla Škoda Fabia, ke které došlo na rychlostní komunikaci R 55 z Otrokovic na Hulín. Podle prvotních informací se na místě nacházely zaklíněné osoby.

Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že v havarovaném vozidle cestovaly dvě osoby. Obě po převrácení vozidla utrpěly zranění. Řidič byl zraněn lehce a byl ponechán na místě, jeho spolujezdkyně byla převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Vyprošťovací práce hasičů se obešly bez použití hydraulických zařízení.

V 11:15 hodin předal velitel zásahu místo události policistům a jednotka se vrátila na stanici do Otrokovic.