Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V katastru části Smidary – Loučná Hora havaroval osobní automobil, který skončil po nehodě v příkopu převrácený na střechu. Na místo spěchali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov a Hořice, na místě spolupracovali i se záchranáři a policisty.

Hasiči museli jednoho člověka z vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, poté byl předán do péče ZZS. Zraněný člověk byl transportován do nemocnice vrtulníkem LZS. Hasiči zajistili místo zásahu, zabezpečili havarovaný automobil a předali událost policistům.

V Soběslavi v Zahradní ulici likvidovali místní profesionální hasiči následky dopravní nehody, kdy po technické závadě na voze Ford Fiesta (upadnutí celé zadní nápravy) Ford narazil do plotu rodinného domu.

Z auta vytekla chladicí a brzdová kapalina, kterou hasiči ze silnice sanovali sorbentem. Po zadokumentování nehody policisty hasiči asistovali při naložení auta na vůz odtahové služby a zásah ukončili zametením střepů, úlomků plastů a použitého sorbentu.

U Kájova, části obce Křenov zasahovala profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov u dopravní nehody osobního auta. Nehoda se obešla bez vyproštění. Zranění utrpěla jedna osoba, kterou si do své péče převzala ZZS.

Po zajištění havarovaného vozu protipožárním opatřením a opatřením proti úniku provozních kapalin si velitel zásahu vyžádal jako posilovou jednotku automobilový jeřáb. Tím bylo auto vytaženo zpět na vozovku. Nehodu šetřila Policie ČR.

Ještě před příjezdem profesionálních hasičů z kaplické stanice se podařilo majitelce uhasit požár kuchyňské linky. K požáru došlo v bytě v ulici Na Vyhlídce v Kaplici. Majitelka se při zásahu nadýchala zplodin hoření, ZZS ji odvezla do nemocnice.

Kaplická jednotka zkontrolovala řádné uhašení, a to včetně kontroly stoupaček a okolních bytů. Požárem zničenou linku demontovali. Žádné jiné ohnisko již hasiči nenašli. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 20 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.