Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V zahrádkářské kolonii v ulici Karla Čapka v Milevsku spolupracovali profesionální hasiči z milevské stanice s pracovníky odboru životního prostředí milevského úřadu u znečištěné studny. Hasiči využili lezecké vybavení a výcvik a slanili se do studny pro odebrání vzorků.

Dále hladinu studny zasypali sorbentem, aby neznámou olejovou látku sanovali. Použitý sorbent pak z hladiny sebrali a před 16. hodinou zásah ukončili.

Na silnici č. 302 v Meziměstí zasahovali broumovští profesionální hasiči u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla, které vezlo návěs se dřevem. Hasiči zabezpečili místo nehody, ta se obešla bez zranění osob.

Následně pomohla jednotka s naložením osobního auta na odtah a po přeložení nákladu také s odtahem nákladního vozu. Hasiči strávili na místě dopravní nehody asi čtyři hodiny, poté si jej převzali policisté.

Na nájezdu ze silnice I/4 na dálnici D4 havaroval kamión. Tahač tovární značky Man s prázdným návěsem se převrátil do příkopu, přičemž si prorazil nádrž. Písečtí profesionální hasiči proraženou nádrž provizorně zatmelili a vyteklou naftu na silnici zasypali sorbentem.

Podařilo se jim unikající naftu zachytit natolik, že nebyla nutná přítomnost pracovníků odboru životního prostředí příslušného úřadu. I tuto nehodu šetřila Policie ČR.