Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici II/300 zasahovali v katastru části Horní Dehtov profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Hasiči zabezpečili místo události, zdravotničtí záchranáři si převzali na místě do své péče celkem pět lidí.

Jednotka zabezpečila havarované vozy proti vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem. Po příjezdu odtahové služby pomohli hasiči s naložením aut a vozovku následně uklidili.

V Okružní ulici v Jaroměři v části Josefov havaroval nákladní automobil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale u vozidla byla proražena šestisetlitrová nádrž na pohonné hmoty. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a mířila sem i speciální technická vozidla ze stanic v Náchodě a Hradci Králové, která jsou vybavena prostředky pro jímání a přečerpání většího množství pohonných hmot.

Hasičům se podařilo nádrž utěsnit a dále z ní zbylou naftu přečerpali do připravených nádob. Při nehodě bylo poškozeno také veřejné osvětlení, o čemž byli vyrozuměni zástupci města. Zásah hasiči ukončili těsně před 9. hodinou.