Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do svodidel na mostě v obci Hořín, vyjela jednotka HZS Mělník. Nehoda se obešla bez zranění. Došlo k úniku provozních kapaliny, který hasiči zasypali, dále odpojili autobaterii a nádrž na LPG pohon.

Velitel zásahu na místo také povolal prostřednictvím starosty obce Hořín zametací stroj, aby byla vozovka řádně doklizena. Poničené zábradlí bylo opáskováno, jednotka pomohla odtahové službě s naložením vozidla a poté se vrátila na svou základnu.

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice a jednotky SDH obcí Pištín a Zliv vyjely do Pištína k ohlášenému požáru kůlny. Průzkum na místě ukázal, že hoří plechová garáž, kterou majitel používal jako dílnu a zázemí pro své včelařství.

Lokalizaci požáru provedla zlivská dobrovolná jednotka ve spolupráci s pištínskými hasiči, kteří dodávali vodu. Profesionální hasiči vytvořili další útočný proud. Požár byl uhašen v 12:20 hodin. Zásah hasiči vedli v dýchací technice. Závěrečný průzkum hasiči vedli termokamerou.

Profesionální hasiči z Jičína a místní dobrovolná jednotka z Libáně odstraňovali následky dopravní nehody osobního vozidla. Automobil skončil mimo vozovku v příkopu blízko potoka. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři.

Jednotky zajistily místo události a následně pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhly vůz zpět na komunikaci. Dále pomohli hasiči s naložením vozidla na odtah.