Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Čtyři díly nastavovacího žebříku museli použít třeboňští profesionální hasiči, když v ulici Svobody v Třeboni zachraňovali z okapového žlabu domu kočku. Když hasiči k okapu vylezli, kočka utekla přes hřeben na druhou stranu střechy.

Po chvíli byla kočka spatřena na balkoně v blízkosti střechy, při opětovném přiblížení hasiči se kočka ukryla v podkrovním bytě. Po telefonickém kontaktu majitelky zjištěno, že kočka z bytu vylézá na střechu často, ale vždy se vrací zpět.

V hradecké části Plačice zasahovali ve Vlčkovické ulici hasiči ze tří jednotek požární ochrany u nahlášeného požáru dílny. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár dílny, ve které byly uskladněny palety. Plameny se podařilo během půl hodiny jednotkám uhasit, likvidaci ohlásil velitel zásahu ve 20:01 hod. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Požár napáchal škodu ve výši asi 100 tisíc korun. Díky rychlému zásahu uchránili hasiči hodnoty ve výši asi 4 milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice a povolána byla také dobrovolná jednotka Hradec Králové – Plačice.

Tři jednotky hasičů vyjely k nahlášenému požáru kombajnu u obce Kosice. Při příjezdu na místo události nebylo plamenné hoření viditelné, k zahoření mělo dojít v blízkosti výfuku. Hasiči prolili stroj vodou a dobrovolná jednotka následně doprovodila kombajn zpět do zemědělského areálu.

Výše škody je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou a Kosice.