Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici u obce Hevlín se u bývalého hraničního přechodu střetl kamion s osobním vozidlem. Podle prvotních zjištění řidička osobního vozidla při vyjíždění z parkoviště nedala přednost jedoucímu nákladnímu vozidlu a došlo ke střetu. Tento střet byl pro řidičku osobního vozidla tragický a na místě podlehla zraněním.

Z poničeného auta ji museli vyprostit hasiči. Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a podle dechové zkoušky řídil střízlivý. Policisté po dobu vyšetřování silnici uzavřeli a provoz odklonili přes přilehlé parkoviště. Přesná příčina a míra zavinění je dále předmětem vyšetřování.

Profesionální i dobrovolní hasiči ze Slavičína byli přivoláni k havárii osobního vozidla do obce Rokytnice na Zlínsku. Řidič osobního auta zde sjel mimo silnici a poté se převrátil na střechu.

Hasiči zraněnému muži poskytli předlékařskou pomoc a poté ho předali přivolaným záchranářům. Dále hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Šetření příčiny nehody si převzali dopravní policisté.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice odstraňovali následky dopravní nehody v Kvasinské ulici v Solnici. Automobil zde havaroval a převrátil se na střechu, přičemž byla poškozena další tři vozidla.

Hasiči provedli na místě události opatření proti vzniku požáru, komunikace byla na nezbytně nutnou dobu neprůjezdná. Jednu osobu si převzali do péče záchranáři. Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid vozovky.