Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla nahlášena dopravní nehoda, která se stala na dálnici D3 v katastru obce Úsilné. Na místo vyjeli českobudějovičtí profesionální hasiči s cisternou a rychlým zásahovým automobilem.

Na místě průzkum ukázal, že se jedná o nehodu osobního auta, které stojí na kraji příkopu. Řidiče bez viditelných zranění si přesto převzala ZZS. Hasiči zlikvidovali ze silnice vyteklé provozní kapaliny.

Profesionální hasiči z českobudějovické stanice zasahovali společně s Policií ČR a ZZS v ulici J. Boreckého v Českých Budějovicích, kde havarovalo osobní auto. Jeho řidička narazila do plynové kapličky, ze které začal unikat plyn.

Ještě před tím než se na místo dostavili pracovníci plynárenské pohotovosti, velitel zásahu rozhodnul o evakuaci přibližně dvaceti osob z blízkých rodinných domů, a to z důvodu masivního úniku plynu z nabourané kapličky. Krátce před půl dvanáctou noční pak pracovníci plynárenské pohotovosti plyn uzavřeli. Lidé se tak mohli vrátit do svých domovů.