Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné a dobrovolní hasiči obce Dobrá Voda u Českých Budějovic byli v Dobré Vodě u Českých Budějovic vysláni do ulice U Křížku, kde byl ohlášen požár osobního automobilu. Průzkumem hasiči na místě zjistili, že se jedná o vůz značky VW Passat, u něhož došlo k zahoření kabeláže v motorovém prostoru.

Požár uhasil řidič auta ještě před příjezdem hasičů. Ti pak zkontrolovali řádné uhašení a odpojili u autobaterii. Po zadokumentování požáru vyšetřovatelem a Policií ČR hasiči odtlačili Passat mimo vozovku. Vzniklá škoda je nulová, příčinou vzniku požáru byla technická závada na alternátoru.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni k nehodě osobního automobilu a motocyklu, která se stala u kruhového objezdu na výjezdu z Vamberka na Doudleby.

Zraněný motorkář, který narazil z boku do vozidla, byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou a poté byl odvezen do nemocnice. Komunikace byla na jednu hodinu zcela neprůjezdná. Hasiči po zadokumentování nehody odstavili vozidla mimo vozovku.