Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice byli povoláni do ulice Regnerova. Muž po návratu domů zjistil, že došlo k požáru komínu. Při příjezdu jednotek na místo již nic nehořelo, ale na místě byla ohořelá podlahová konstrukce.

Vyšetřovatel příčin požárů vyloučil komínové těleso z provozu kvůli jeho poškození. Škoda byla vyčíslena asi na dva tisíce korun. Uchráněné hodnoty jsou ve výši 200 tisíc korun.

K požáru vánočního stromku a následnému požáru pokoje na Máchové ulici v Opavě byli vysláni profesionální hasiči HZS MSK z hasičské stanice Opava a dobrovolní hasiči z Opavy – Komárova a Opavy – Kylešovic.

Požár způsobil silné zakouření v obytném domě a tak hasiči museli zachránit 4 osoby, z toho 2 děti za použití speciálních masek. Dalších pět osob bylo z důvodu nadýchání se zplodin hoření zraněno. Požár způsobil škodu za 40 tisíc korun.

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vimperk na silnici II. třídy do obce Svatá Máří, části obce Trhonín. Na zledovatělé vozovce (přes operační středisko HZS Jihočeského kraje byla na místo povolána SÚS) došlo pravděpodobně ke smyku a osobní auto značky Ford Fiesta vyjelo ze silnice.

Vůz se převrátil na střechu a skončil v příkopu. Nakonec nebyl nikdo zraněn, osádka auta byla v době příjezdu hasičů z auta venku. Jednotka auto zajistila protipožárním opatřením. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Večer došlo na Olomoucké ulici v Opvě k neúmyslnému zapálení vánočního stromku. Na místo události byly vyslány tři hasičské jednotky (profesionální hasiči HZS MSK z hasičské stanice Opava a dobrovolní hasiči z Opavy – Komárova a Opavy – Kylešovic).

Stromek se obyvatelům bytu podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů. Ti pak v zasaženém bytě zkontrolovali a zabezpečili místo požáru a odvětrali zplodiny hoření. Škoda způsobená požárem byla stanovena na 50 tisíc korun.