Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky hasičů z Litomyšle a Svitavy zasahovaly u nehody osobního vozidla, které narazilo nedaleko Litomyšle do mostku. Při nehodě byly zraněny tři osoby, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba a převezla je do nemocnice.

Hasiči zajistili havarovaný vůz Volkswagen Passat tak, aby nedošlo k požáru ani úniku provozních náplní. Dále hasiči převezli zdemolovaný vůz k dalšímu vyšetřování na policejní dvůr.

V části Malé Poříčí v Náchodě došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, který uvízl na železničním přejezdu. Na místo spěchali profesionální hasiči z Náchoda. Vozidlo stálo na kolejích a nemohlo odjet.

Nakonec vozidlu pomohl kolem jedoucí automobil, který jej vytáhl na laně. Havarovaný automobil se tak z kolejiště dostal ještě před příjezdem jednotky na místo. Nehoda se obešla bez zranění ani nedošlo k poškození kolejí.

Operátorka tísňové linky 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijala oznámení o dopravní nehodě nákladního vozidla a autobusu na komunikaci u obce Polesí. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Počátek.

Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili.