Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operační středisko obdrželo informaci o dopravní nehodě na dálnici D5. Událost nahlašoval cizinec. Uvedl, že mu navigace mu ukazuje 99 kilometrů do centra Prahy, ale přesný kilometr nevěděl. Operační středisko vyhlásilo poplach hasičům na stanicích Nýřany, Plzeň Slovany a Plzeň Střed, aby projeli příslušný úsek dálnice.

Havarované osobní auto nalezli u 84. kilometru. Hasiči odtáhli vozidlo do odstavného pruhu, aby nepřekáželo provozu, SSÚD ho označila šipkou. Provozní kapaliny z havarovaného vozidla neunikly.

Hasiči ze Svitav a Moravské Třebové zasahovali u dopravní nehody, ke které došlo v Moravské Třebové. Hasiči ihned po příjezdu museli ze zdemolované dodávky vyprostit zraněnou osobu, která byla předána do péče zdravotníků.

Dále hasiči museli rozřezat strom i zábradlí. Hasiči po zadokumentování všech stop automobil převezli na dvůr Policie ČR k další expertíze. Zásah byl ukončen v 7.10 hodin.

K požáru vozu došlo v obci Bruzovice na Frýdeckomístecku. Technické problémy osobního automobilu Fiat přiměli jeho posádku zastavit na silnici za obcí Bruzovice a pak již jen bezmocně sledovat, jak zpod kapoty v přední části vyšlehly plameny a postupně zachvátily celý automobil.

I když se jednalo o automobil jezdící na LPG, nedošlo naštěstí k poškození nebo explozi nádrže na zkapalněný propan-butan. Požár zlikvidovali hasiči HZS MSK ze stance Nošovice a dobrovolní hasiči z obce Sedliště.