Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na pomoc do Středočeského kraje vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. Mezi obcemi Kněžice a Sloveč havarovalo osobní vozidlo. Řidička i spolujezdkyně byly zraněny.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc oběma zraněným ženám a po příjezdu záchranné služby je předali k další péči. Osobní vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Po příjezdu jednotky ze stanice Poděbrady se hasiči z Nového Bydžova vrátili zpět na svou základnu.

K nehodě na železniční trati mezi Rychnovem nad Kněžnou a Častolovicemi vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová ke sražené osobě v místní části Jedlina ve Synkově – Slemeno.

Hasiči asistovali při ošetřování těžce zraněné osoby. Ta byla po stabilizaci zdravotního stavu transportována do nemocnice. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

V Truhlářské ulici v Písku likvidovali místní profesionální hasiči požár kontejnerů. Původně bylo ohlášeno na tísňovou linku, že hoří pouze jeden kontejner. Hasiči ale na místě průzkumem zjistili, že hoří pět plastových kontejnerů na tříděný odpad. Požár byl uhašen přibližně za půl hodiny.

Vzniklá škoda činí 70 000,–, a to nejen na kontejnerech, ale také na poškozených oknech blízké teplárny a světlech dvou blízko zaparkovaných osobních autech. Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné zapálení.