Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Necelou čtvrthodinu trval zásah profesionálních a dobrovolných hasičů z Jindřichova Hradce, kteří zasahovali u požáru u obce Otín. Hořel zde přístřešek pro bezdomovce o půdorysu přibližně 8 × 4 metry. Požár se dále rozšířil i na blízké stromy.

Hasiči z hořícího přístřešku vytáhli dvě dvoukilové propanbutanové láhve a ochladili je. Při požáru nevznikla žádná škoda. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost při manipulaci s vařičem.

Do obce Čejetice na Mladoboleslavsku vyjeli hasiči ke stohu s řepkou, zapálily ho děti. Ve stohu je navršených přibližně 500 balíků, hoří jeho přední část, na místo zamířil nakladač.

Zasahují jednotky HZS Mladá Boleslav, HZSP Škoda Auto a JSDH Mladá Boleslav-Podlázky, Kosmonosy a Chotětov. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 270 tisíc. V deset hodin večer byl požár lokalizován, do rána bude požářiště hlídat jedna jednotka.

Na tísňovou linku byl nahlášen stoupající černý kouř na horní okraji Kamence, směr Tiské stěny. Oznamovatel dále uvedl, že jsou v místě nějaké domy. Na místo okamžitě vyrazili hasiči ze stanice Děčín, Jílové – Modrá a Libouchec s doprovodem městské a státní policie.

Po příjezdu bylo okolí možného požáru celé zkontrolováno od Kamence, směr Tiské stěny až po část Libouchce. Průzkumem nebyl žádný požár a již ani kouř nalezen. Několik svědků v místě události potvrdilo, že byl černý kouř opravdu vidět. Nyní bude místo monitorováno policií. Není vyloučen případ, že šlo o krádež a následné vypalování kabelů.

Přímo v Trhových Svinech zasahovali místní profesionální hasiči u dopravní nehody osobního automobilu značky Škoda Octavia a Hyundai Getz. V okamžiku příjezdu hasičů byli všichni cestující z havarovaných aut venku a převzali si je zdravotníci ZZS.

Zasahující jednotka provedla u obou aut protipožární opatření a zasypala na vozovce vyteklé provozní kapaliny. Po ukončení šetření policistů pak hasiči dokončili úklid silnice.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí byli přivoláni k převrácenému kamionu do Čestic. Kamionu byl napříč vozovkou a silnice byla zcela neprůjezdná. Řidič byl ošetřen a odvezen zdravotnickou záchrannou službou.

Došlo k úniku několika litrů nafty, který hasiči zasypali, ostatní nafta byla přečerpána. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru. Kamion byl plně naložen a překládka nákladu trvala několik hodin. Jednotky odjely z místa události před 20. h.