Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální i dobrovolní hasiči z Přeštic posíleni o jednotky SDH Dobřany a Chlumčany se po osmé hodině ráno zapojili do pátrací akce Policie ČR po pohřešované osobě. Hasiči prohledávali na pokyny PČR terén i břehy rybníků v okolí Chlumčan až do odpoledních hodin, kdy bylo na základě rozhodnutí PČR pátrání ukončeno.

Jednotky se vrátily na své základny. V noci byla osoba nalezena bez známek života. Hasiči z Přeštic asistovali PČR a po ukončení šetření pomohli s transportem těla.

Hasiči vyjížděli na Palackého třídu v Pardubicích, kde hořely kontejnery. Hasiči požár zlikvidovali. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. Vyšetřovatel pracuje hned se dvěma verzemi vzniku požáru – nedbalostí při kouření a úmyslném založení.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 35 tisíc korun. Díky okamžitému zásahu hasičů se podařilo uchránit majetek ve výši 365 tisíc korun, a to na zbylých kontejnerech a přilehlé garáži.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, ke které došlo v Přední Labské ve Špindlerově Mlýnu. Vozidlo skončilo částečně mimo vozovku. Jednotka provedla protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem.

Vozidlo bylo vyproštěno a jednotka pomohla s jeho naložením na odtah. Komunikace byla hasiči uklizena. Jedna osoba byla zraněna a ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.