Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici mezi Olešníkem a Velicí zasahovali profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou u dopravní nehody osobního automobilu tovární značky Citroen Berlingo. Vyproštění nebylo potřeba, řidič vozu byl v době příjezdu hasičů z vozu venku.

Převzala si ho ZZS. Hasiči havarované auto zajistili proti požáru a únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Nehodu si poté převzala Policie ČR k šetření. Z místa nehody týnská jednotka odjela okolo tři čtvrtě na tři odpolední.

Na dálničním přivaděči k dálnici D5 před exitem na Litice vyjelo osobní auto z vozovky do příkopu, kde se převrátilo na střechu. V době příjezdu jednotky z PS Plzeň Střed o zraněného řidiče pečovala ZZS. Hasiči zajistili místo nehody ustavením techniky a výstražnými kužely, provedli protipožární opatření a zasypali únik ropných produktů.

Po zaměření nehody Policií ČR a odtažení havarovaného vozidla hasiči vozovku douklidili.

Hasiči z PS Slovany vyjeli do Starého Plzence k dopravní nehodě třech osobních aut. Osobní auto narazilo do dvou aut, která stála zaparkovaná v těsné blízkosti krajnice, a do betonového sloupu el. vedení. Sloup následně padl přes vozovku.

Velitel zásahu si na místo povolal pohotovost ČEZ. Hasiči se věnovali zraněnému řidiči a po příjezdu ZZS dále spolupracovali při jeho ošetření a transportu do sanitky. Na likvidaci uniklého oleje hasiči spotřebovali zhruba 20 kg sorbentu.