Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanic Vodňany a Strakonice byli vysláni do Mokrého ulice ve Vodňanech k zajištění letecké pumy. Puma byla nalezena při výkopových pracích na soukromém pozemku. Průzkum na místě ukázal, že se nejedná o leteckou pumu, ale o dělostřeleckou minu sovětské výroby, ostrou, ale bez zapalovače.

Hasiči společně s policisty zajistili místo nalezení, uzavřeli část přilehlé ulice v délce přibližně 50 metrů a informovala osoby ze sousedních objektů o nastalé situaci. Policejní pyrotechnik minu ohledal a převezl k bezpečné likvidaci. Zásah strakonické jednotky nebyl potřeba, byla odvolána zpět na základnu již v průběhu jízdy do Vodňan.

V Plzni vyjeli hasiči z PS Střed k požáru vraku vysokozdvižného vozíku do firmy na Domažlické. V těsném sousedství požáru bylo 5 tlakových láhví s kyslíkem a dvě probanbutanové. Hasiči okamžitě zahájili hasební zásah a zároveň ochlazování tlakových láhví přes plot objektu.

Vzhledem k tomu, že byl objekt uzavřen na masivní zámek, hasiči si zajistili dovnitř přístup odstřižením části pletiva. Ke škodě při požáru nedošlo.

Původně s vyproštěním zraněných osob byla ohlášena dopravní nehoda dvou aut v Třeboňské ulici ve Štěpánovicích. Proto na místo byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů, a to ze stanic České Budějovice a Třeboň. Třeboňská jednotka k nehodě přijela jako první a po provedeném průzkumu velitel podal zprávu, že vyproštění není potřeba.

Českobudějovická jednotka byla během jízdy vrácena na základnu. Třeboňští hasiči obě havarovaná auta – Hondu Civic a Peugeot Partner – zajistili proti požáru. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. ZZS ošetřila jednu zraněnou osobu.