Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Strážníky městské policie, hlídku PČR a hlavně hasiče ze stanice HZS Most zaměstnal v páteční večer neznámý žhář. Vyjeli do ulice Zdeňka Fibicha, do zadního traktu restaurace Severka, na požár plastového kontejneru na směšný odpad. V době příjezdu hlídky MP Most na místo byl již kontejner požárem zcela zasažen.

Strážníci ho ještě stačili odsunout dál od dřevěné nakládací rampy, aby nedošlo k větším škodám na majetku. Na místo posléze přijela jednotka mosteckých hasičů, která požár během krátké chvilky zlikvidovala za použití jednoho vodního proudu.

V pátek 3. června 2016 v sedm hodin večer vyhlásilo operační středisko v Blovicích poplach místní jednotce SDH a současně s ní k dopravní nehodě třech osobních aut vyslalo hasiče z Nepomuku.

ZZS do nemocnice odvezla na vyšetření malé dítě v doprovodu s jeho matkou a zraněnou osobu z druhého vozidla. Hasiči pomohli odtahové službě naložit nepojízdná vozidla a uklidili z vozovky střepy a sorbent kontaminovaný uniklými provozními kapalinami.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna vyjížděli do Přední Labské k osobnímu vozidlu, které sjelo do říčního koryta. Vůz se nacházel mimo vodu. Řidička byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Z vozidla unikly provozní kapaliny, které hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Poté sorbent odstranili. Automobil byl jednotkami vyproštěn zpět na komunikaci.