Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Jičína, Nové Paky a dobrovolní hasiči z Pecky zasahovali při dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do mostku v Bělé u Pecky. Na místě se nikdo nenacházel, proto byl povolán policejní psovod se psem. Policie České republiky řidiče dohledala a byl přivezen na místo nehody.

Poté byl odvezen do nemocnice na ošetření. Hasiči vozidlo, které sjelo do potoka, pomocí vyprošťovacího automobilu vyprostili.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice zasahovali při dopravní nehodě dvou osobních automobilů, ke které došlo v Nových Kocbeřích. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění a byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Obě vozidla blokovala silnici a ta byla v obou směrech na několik desítek minut zcela neprůjezdná. Hasiči odpojili na vozidlech autobaterie a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Poté vozidla odstavili mimo komunikaci a pomohli s jejich naložením na odtah.

V Plzni vyhlásilo operační středisko poplach jednotkám HZS Slovany, HZS Střed a SDH Doubravka a vyslalo je do městské části Lobzy k požáru na záchodě v řadovém domě. Oheň poškodil veškeré vybavení místnosti. Hasiči v domě uzavřeli přívod plynu i elektrického proudu, požár zlikvidovali vysokotlakým proudem.

Na odvětrání zakouřených prostor použili přetlakovou ventilaci. ZZS do nemocnice odvezla popáleného muže a dvě intoxikované osoby. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 250 tisíc. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření.

Po srážce osobních automobilů značek Nissan Almera a Peugeot 205, které se srazili na Rudolfovské třídě v Českých Budějovicích, zůstal v Peugeotu zaklíněný řidič. Zasahující hasiči z českobudějovické stanice použili hydraulické rozpínací zařízení, kterým otevřeli řidičovy dveře.

Pak společně se zdravotníky ZZS řidiče vyprostili a transportovali do sanitky. Zároveň s vyproštěním havarovaná auta zajistili proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin.