Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V ZUŠ Horažďovice v noci na středu 2. března 2016 vyhořela vypalovací pec na keramiku. Na požár přišel ředitel školy až kolem poledne, ale to už ve třídě nic nehořelo. Hasiči pomocí termokamery přeměřili učebnu, sousední místnost a půdu, skrytá ohniska nenalezli.

Z pece vynosili hasiči horké keramické výrobky dětí na volné prostranství. Požár poškodil sádrokartonovou stěnu a celou učebnu znečistily zplodiny hoření. Škody se pohybují kolem 100 tisíc korun.

Na silnici II. u obce Vrbice zasahovala profesionální jednotka ze stanice Vimperk u dopravní nehody dodávky tovární značky Peugeot Boxer. Při nehodě byl zraněn řidič dodávky, v době příjezdu hasičů byl již ošetřován ZZS.

Hasiči u dodávky provedli protipožární opatření a sorbentem zasypali vyteklý motorový olej. Poté nehodu předali policistům k šetření a vrátili se na stanici. Na místo nehody se pak vimperská jednotka vrátila krátce před 15. hodinou k dokončení úklidu vozovky.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem byli v 11:30 přivoláni do Petroviček k dopravní nehodě osobního automobilu zn. Škoda Fabia, který narazil do mostku. Řidič utrpěl zranění a byl odvezen do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Na místo se dostavil také vrtulník letecké záchranné služby, který však nebyl potřeba a odletěl zpět. Vozidlo bylo naloženo na odtah a hasiči uklidili komunikaci.

Ve středu 2. března 2016 osm minut po jedenácté hodině dopoledne vyhlásilo operační středisko poplach profesionálním i dobrovolným hasičům v Nýřanech a vyslalo je k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se na konci města poblíž čerpací stanice převrátilo přes střechu a skončilo v příkopě na kolech. Do příjezdu ZZS hasiči pečovali o 3 zraněné osoby. Z vozovky odstranili uniklé provozní kapaliny pomocí sorbentu. Po dobu zásahu a policejního šetření hasiči na místě řídili dopravu.