Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice zasahovali na silnici č. 163 u obce Milná u dopravní nehody dodávky. Havarovaná dodávka blokovala jeden jízdní pruh. Zasahující jednotka u ní provedla protipožární opatření a zastavila vytékající provozní kapaliny.

Po zadokumentování nehody policisty pak hasiči dodávku převrátili zpět na kola a dotlačili mimo vozovku. Po příjezdu vozu odtahové služby pomohli s jejím naložením. Zásah pak ukončili závěrečným úklidem.

Strážníci Městské policie Týn nad Vltavou objevili na řece Vltavě na Nábřeží 5. května v Týně nad Vltavou na hladině skvrny neznámé látky. Přivolaná jednotka týnských profesionálních hasičů provedla průzkum a zjistila, že se jedná o olejovitou látku. Její zdroj však ani ve spolupráci s pracovníky životního prostředí nenalezli.

Vzhledem k povětrnostním podmínkám nebylo možné na hladinu instalovat norné stěny pro zachycení látky. Velitel zásahu se s pracovníky ŽP dohodnul na dalším postupu, a to odebrání vzorků a podle výsledků bude rozhodnuto o dalších opatřeních.

V Plzni vyjeli hasiči z PS Střed a CPS Košutka na Doubravku, kde byl nahlášen únik plynu. Na místě hasiči zjistili, že majitel bytu v přízemí vyvětral svůj byt, kde došlo k drobnému úniku plynu ze sporáku. Sousedé ucítili zápach plynu, který se rozšířil po chodbě domu, a zavolali na tísňovou linku.

Na místo se dostavili i pracovníci RWE. Proběhlo měření koncentrací po celém schodišti a chodbách objektu, detekční přístroje již nezaznamenaly žádné hodnoty.