Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na osmém kilometru dálnice D2 ve směru na Bratislavu u Opatovic shořel osobní. V době příjezdu hasičů ze stanic Brno-Lidická, BVV a Židlochovice byl automobil v odstavném pruhu celý v plamenech. Řidička vozidla byla nezraněna mimo vozidlo.

Hasiči požár zlikvidovali pomocí vysokotlakého vodního proudu. Vyšetřovatel zjistil, že požár způsobila technická závada na vozidle a předběžná výše škody je stanovena na 80 tisíc Kč.

Požár drážního domku ve Vejprnicích zlikvidovaly společnými silami jednotky HZS Nýřany, Plzeň Střed, SŽDC Plzeň, SDH Nýřany a Vejprnice. Do budovy museli hasiči vniknout násilím po rozřezání mříží. Uvnitř se nikdo nenacházel. Zásah trval přes sedm hodin, poslední jednotka se vrátila na základnu po půl čtvrté ráno.

Není doposud vyloučeno úmyslné zapálení. Výše škod je předmětem dalšího vyšetřování. Následující den ještě jednotka SŽDC Plzeň objekt monitorovala.

Obě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská byly povolány k požáru v domě s pečovatelskou službou v Jungmannově ulici v Hradci Králové, který hlásila elektrická požární signalizace.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že někdo úmyslně vystříkal do chodby domu jeden práškový a jeden vodní ruční hasicí přístroj. Jednalo se o planý poplach. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na své základny.