Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hradečtí profesionální hasiči z centrální stanice zasahovali u dopravní nehody tří osobních vozidel v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, které hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Následně pomohli záchranářům s jejím naložením do sanitního vozu.

Mezitím zajistili všechna vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili z vozovky střepy a plastové části.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla přivolána k dopravní nehodě motocyklu u hradecké městské části Březhrad. Při příjezdu hasičů byl zraněný motorkář v péči záchranné služby. Hasiči pomohli záchranářům s ošetřením a naložením zraněného řidiče do sanity.

Následně zabezpečili stroj proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR ho pomohli naložit na odtah. Při nehodě došlo k poškození svodidel, o kterém byli informováni pracovníci Správy a údržby silnic. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Lesní požár vyjeli likvidovat hasiči z Děčína a Jílového – Modré. K události došlo v lesním prostoru směrem z Jílového na Sněžník. Požár se nacházel v těžko přístupném terénu a byl zcela nedostupný pro hasičskou techniku, proto hasiči museli k místu natáhnout hadice do vzdálenosti půl kilometru.

Na místě také zasahovala PČR a MP Jílové. Likvidace trvala přibližně tři hodiny, místo bylo předáno pracovníkům Lesů ČR. Celá věc je nyní v šetření. Okolí požáru bude i nadále kontrolováno.

U obce Borová na Chrudimsku došlo k vážné dopravní nehodě motocyklu a osobního automobilu. Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Poličky. Na místě byly zraněny dvě osoby.

Jedna osoba byla transportována vrtulníkem Letecké záchranné služby do nemocnice. Další zraněný byl do nemocnice převezen sanitním vozem. Hasiči asistovali s ošetřením zraněných osob, s jejich transportem a řídili dopravu na silnici I/34. Poté pomohli naložit havarovaný automobil na vozidlo odtahové služby a uklidili vozovku.