Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání byl oznámen požár zahradní chatky v zahrádkářské kolonii na Pražské ulici v Chomutově. K požáru vyjely čtyři hasičské jednotky. Místo v zahrádkářské kolonii bylo pro hasičskou techniku obtížně přístupné. Hasiči museli natáhnout 400 metrů dlouhé hadicové vedení.

Uvnitř chatky vybuchovaly propanbutanové lahve. Hrozilo, že se požár rozšíří na sousední chatky. Hasiči požár lokalizovali v 17:18 a zlikvidovali v 18:52.

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice a jednotky SDH obcí Volyně, Čkyně, Vacov a Čestice vyjeli k obci Dřešín k ohlášenému požáru lesa. Jednalo se o hrabanku a klest na ploše přibližně 30 × 50 metrů. Hasiči požár uhasili a okolo 15. hodiny se všechny jednotky vrátili zpět na základny.

Na stejné místo se pak všechny jednotky vrátily následující den, kdy v 6:38 hodin bylo na tísňovou linku nahlášeno, že došlo ke znovurozhoření. Požár tentokrát zasáhnul plochu 10 × 10 metrů. V 7:30 hodin velitel zásahu nahlásil likvidaci požáru. Vzniklá škoda je nulová, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při pálení větví.