Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice a jednotky SDH obcí Volyně, Čkyně, Vacov a Čestice vyjeli k obci Dřešín k ohlášenému požáru lesa. Jednalo se o hrabanku a klest na ploše přibližně 30 × 50 metrů. Hasiči požár uhasili a okolo 15. hodiny se všechny jednotky vrátili zpět na základny.

Na stejné místo se pak všechny jednotky vrátily následující den, kdy v 6:38 hodin bylo na tísňovou linku nahlášeno, že došlo ke znovurozhoření. Požár tentokrát zasáhnul plochu 10 × 10 metrů. V 7:30 hodin velitel zásahu nahlásil likvidaci požáru. Vzniklá škoda je nulová, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při pálení větví.

K požáru osobního automobilu značky Škoda Fabia, který stál na dvoře zemědělské usedlosti v obci Debrník, vyjeli soběslavští profesionální hasiči. Auto v době příjezdu soběslavské profesionální jednotky hořelo v plném rozsahu.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud. Zásah byl veden v dýchací technice. Zásah hasičů trval necelou půlhodinu. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS ve spolupráci s Policií ČR vyčíslil na 60 000 Kč, hodnota uchráněného majetku činí 2 000 000 Kč.