Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Jičína a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk byli přivoláni k nehodě, která se stala u železniční trati v Nemyčevsi. Jičínští hasiči po příjezdu na místo zjistili, že se v osobním vozidle, které skončilo na střeše vedle přejezdu, nikdo nenachází.

Hasiči uvázali havarované vozidlo a pomocí vyprošťovacího automobilu ho vytáhli zpět na vozovku, otočili na kola a zajistili proti požáru. Následně předali místo události drážním hasičům a vrátili se zpět na základnu.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové yli přivoláni k údajnému úniku plynu na silnici mezi autosalonem Opel a HyperTescem. Hasiči provedeným měřením nezjistili žádný únik nebezpečného plynu do ovzduší. Na místo byl přivolán také pracovník RWE, který taktéž nezjistil měřením žádný únik.

Nakonec bylo zjištěno, že na nedaleké čerpací stanici technik vyměňoval hadici u plynového zařízení, přičemž s největší pravděpodobností uniklo nepatrné množství plynu. Hasiči se následně vrátili zpět na základnu.