Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotkám HZS Košutka a SDH Bolevec byl vyhlášen požární poplach z důvodu podezření na požár v bytě v Sokolovské ulici a možné úmrtí. Na bouchání n a dveře nikdo nereagoval. Vzhledem k tomu, že z bytu vycházel dým a z důvodu nebezpečí z prodlení hasiči vnikli do bytu násilně vykopnutím dveří.

Prostor bytu byl silně zakouřen, na sporáku se nacházel hrnec se zavařovacími sklenicemi již bez vody. Hasiči vypnuli plynový sporák a hrnec ochladili ve dřezu. Společně s policií hasiči prohledali byt, uvnitř se naštěstí nikdo nenacházel. Byt byl odvětrán přirozenou cestou.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Strakonice a z jednotek SDH obcí Nišovice, Čestice a Volyně byly vysláni k Nišovicím k ohlášenému pžáru pole. Požár zasáhnul celkem jeden hektar ječmene, tři pšenice, trávu na louce a starou boudu.

Velitel zásahu si vyžádal další posilové jednotky, a to jednotky SDH obcí Litochovice a Čepřovice. Přibližně po hodině hašení se podařilo zasahujícím jednotkám dostat požár pod kontrolu, zcela uhašen byl v 19:55 hodin. Příčina požáru je v šetření. Škoda činí 110 000,–.

Naštěstí jen lehkým zraněním dvou osob skončila dopravní nehoda osobního automobilu ve Rtyni v Podkrkonoší poblíž místní skládky. Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli k této události v 16:44 hodin a dobrovolní hasiči z Úpice o chvíli později. Zraněné osoby skončili v péči Zdravotnické záchranné služby, hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a událost předali k dalšímu řešení Policii ČR.

V Lučici u Chlumce nad Cidlinou došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou. Hasiči asistovali Zdravotnické záchranné službě při ošetření dvou zraněných osob. Poté odpojili u havarovaného vozidla autobaterii, za pomocí sorbentu zasypali uniklé provozní kapaliny a vyčkali příjezdu odtahové služby. Silnice byla po nehodě plně průjezdná v 18:17.