Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika
  • ▶ Video

U lomu v obci Hanušovice ve směru na Staré Město hořel na silnici traktor. Za jízdy si řidič všiml kouře a během několika sekund byl celý traktor v plamenech. Řidič stihl však vyskočit ven, proto se mu nic nestalo. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperka a dobrovolní hasiči z Hanušovic.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu během deseti minut, po uhašení ohně zatáhli traktor mimo komunikaci, aby ji zprůjezdnili alespoň jedním pruhem. Vyšetřovatel na místě zjistil, že příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena na 700.000,– Kč.

Na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byl oznámen požár nakladače na soukromé farmě v obci Moravský Beroun. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberka a dobrovolní hasiči z Moravského Berouna, kteří po příjezdu zjistili, že hoří nakladač ve směru na Starou Libavou.

Za několik minut po příjezdu první jednotky dostali hasiči plameny pod kontrolu. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada, škodu vyčíslil majitel na 1,5 milionu korun.

Požár osobního automobilu v Turnově na parkovišti u jednoho ze supermarketů se snažili kolemjdoucí již před příjezdem hasičů. Používali balenou vodu a jeden z řidičů poskytl z vozu malý hasicí přístroj. Lidé tak vlastními silami zabránili rychlému šíření požáru.

Turnovští profesionální hasiči požár uhasili pomocí vysokotlakého proudu vody. Škoda byla odhadnuta na 15.000 Kč, za příčinou stála závada na elektroinstalaci klimatizace.

Na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina byl ohlášen požár pole s obilím u Kojetína. Na místo události operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z České Bělé, Horní Krupé a Kojetína.

Požár na ploše 2×3 m se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů na místo události. Jednotky provedly důkladné dohašení a kontrolu místa požářiště.

Na silnici II. třídy č. 141 ve Starých Prachaticích zasahovali prachatičtí profesionální hasiči u dopravní nehody osobního automobilu značky Citroen Berlingo. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, převzali si je do své péče zdravotníci ZZS.

Hasiči u Citroenu provedli protipožární opatření a po příjezdu odtahové služby pomohli s jeho naložením. Zásah pak jednotka ukončila závěrečným úklidem vozovky. Hasiči u nehody spolupracovali s Policií ČR