Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové zasahovali při havárii vodovodního řádu poblíž Malšovického stadionu v Hradci Králové. Došlo k podmáčení stromů a hrozil jejich pád. Hasiči uzavřeli prostor páskami. Byly uzavřeny hlavní přívody, voda však ještě několik hodin vytékala a v několika částech Hradce Králové netekla voda.

Hasiči se před půlnocí vrátili zpět na stanici. V sobotu v 8:29 vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové na místo znovu a to k pokácení vodou podemletých stromů a k odstranění popadaných stromů z komunikace.

Do obce Městec vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda společně s dobrovolnými jednotkami z Nového Města nad Metují, Bohuslavic nad Metují, Nahořan, Velké Jesenice a České Skalice k nahlášenému požáru pole. V době příjezdu první jednotky byl zasažen prostor o rozměru cca 200×200 metrů.

Hasiči nasadili několik vodních proudů. Příčina požáru a škoda je v šetření vyšetřovatelů HZS. Na místě hasiči spolupracovali s Městskou policií z Nového Města nad Metují společně a Policií ČR