Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka dobrovolných hasičů Jílové – Modrá vyjela v sobotu před desátou hodinou ranní na žádost PČR zabezpečit rodinný dům v Jílovém, který v pátek 10. 7. 2015 zcela celý vyhořel a nyní jeho torzo ohrožovalo okolí. Dům byl před požárem neobydlený a ve velmi špatném stavu. Hasičům při zabezpečení a následné demolici pomáhal pracovník místního hospodářství. Demolice hasičům zabrala skoro celý sobotní den. Ulice Nábřeží byla po celou dobu zásahu zcela uzavřena.

Profesionální hasiči z Tachova společně s dobrovolnou jednotkou z Boru vyjeli k obci Čečkovice k dopravní nehodě osobního auta. To se ve směru na Novou Hospodu převrátilo na střechu. Nehoda si vyžádala celkem osm zraněných osob. Při příjezdu jednotek se o zraněné staraly posádky třech sanitek.

Hasiči pomohli ZZS při ošetření a transportu zraněných. Po dobu zásahu a policejního vyšetřování hasiči na místě řídili dopravu. Odtahové službě pomohli hasiči převrátit auto na kola a naložit na odtah. Při nehodě ani následné manipulaci s vozem neunikly žádné provozní kapaliny.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové zasahovali při havárii vodovodního řádu poblíž Malšovického stadionu v Hradci Králové. Došlo k podmáčení stromů a hrozil jejich pád. Hasiči uzavřeli prostor páskami. Byly uzavřeny hlavní přívody, voda však ještě několik hodin vytékala a v několika částech Hradce Králové netekla voda.

Hasiči se před půlnocí vrátili zpět na stanici. V sobotu v 8:29 vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové na místo znovu a to k pokácení vodou podemletých stromů a k odstranění popadaných stromů z komunikace.