Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela do Okružní ulice v Českých Budějovicích českobudějovická profesionální jednotka. Jednalo se o střet vozů továrních značek Hyundai a Fiat Ducato. Vyproštění osob nakonec nebylo potřeba. Zdravotníci ZZS odvezli do nemocnice řidičku vozu Hyundai. Jednotka HZS zajistila oba vozy proti požáru a proti úniku provozních kapalin a do příjezdu policistů řídila provoz na komunikaci.

Hasiči ze Stříbra vyjeli za obec Záchlumí ve směru na Cebiv, kde sjelo nákladní auto do příkopu a převrátilo se na bok. Vozidlo leželo na nádrži a při neopatrné manipulaci hrozilo její poškození a následný unik nafty. Hasiči spolupracovali odtahové službě při vyprošťování vozidla, zajišťovali, aby se nádrž neutrhla a aby vozidlo nebylo poškozeno. Zásah trval přes tři hodiny. Řidič vyvázl bez zranění. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili dopravu.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna byli přivoláni k většímu úhynu ryb v řece Mrlině v Kopidlně. Přivoláni byli také pracovníci povodí Labe, starostka Kopidlna a rybáři Státního rybářství Kopidlna. Pravděpodobnou příčinou úhynu byl nedostatek kyslíku ve vodě, žádná skvrna na hladině nebyla nalezena. Rybáři uklidili uhynulé ryby. Informována byla Česká inspekce životního prostředí.