Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky HZS ÚK Most, Litvínov, podniková jednotka Unipetrol r.p.a. a dobrovolná jednotka z Litvínova vyjely do Hamerské ulice v Litvínově – Janově, odkud byl hlášen požár v panelovém domě. Hořela izolace ve sklepě domu. Z domu bylo na dobu zásahu evakuováno 200 lidí.

Šest nájemníků se nadýchalo kouře a byli předáni do péče Zdravotnické záchranné služby. Hasiči požár zlikvidovali v 0:12. Příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm, škoda byla předběžně odhadnuta na 60 tisíc Kč.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černilova a Výravy zasahovali při požáru ve Výravě. Jednalo se o požár dřeva před vstupem na sociální zařízení a požár v podkroví nad toaletami. V patře bylo naskládané palivové dříví, které hasiči vynesli.

Hasiči rozebrali střechu a oheň uhasili vysokotlakem. Jedna osoba (jednalo se o hasiče, který nebyl ve službě) byla popálena na rukách a nadýchala se zplodin. Zdravotnická záchranná služba zraněnou osobu ošetřila. Krátce před půlnocí se jednotky vrátili zpět na stanice. Škoda byla odhadnuta na 50 tis. Kč.

Profesionální hasiči z Trutnova byli přivoláni k olejové skvrně na rybníku u ulice Potoční ve Volanově. Hasiči umístili do rybníka norné stěny a odebrali vzorky látky. Látka se do rybníka dostala z kanalizace.

Hasiči zamezili dalšímu úniku jímáním látky u vyústění kanalizace. Přesný původ znečištění se prozatím nepodařilo zjistit. Informována byla Česká inspekce životního prostředí, na místo se dostavili zástupci firem, které mají výrobní areály v okolí.