Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Společně s ostatními složkami integrovaného záchranného systému zasahovala strakonická profesionální jednotka u další dopravní nehodě, při které se u nádraží ve Strakonicích střetly tři osobní automobily. Zdravotníci ZZS si do své péče převzali dvě zraněné osoby, jejich vyproštění nebylo potřeba. Jednotka HZS provedla zajištění místa nehody, zabezpečení všech havarovaných aut proti požáru a úniku provozních kapalin a po zadokumentování nehody Policií ČR pak provedli uvolnění a úklid komunikace.

U obce Košetice na Opavsku zasahovaly dvě skupiny rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous společně s profesionálními hasiči z Opavy u nahlášené dopravní nehody. Podle prvotního hlášení na tísňovou linku měl automobil havarovat a převrátit se na střechu.

Záchranáři ošetřovali mladíky ve věku šestnáct, sedmnáct a devatenáct let a osmadvacetiletou ženu. Se zraněními lehkého až středně těžkého charakteru byli všichni pacienti ošetřeni posádkami ZZS a následně transportováni na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Trutnova, dobrovolných hasičů z Mladých Buků a Svobody nad Úpou k požáru v budově obecního úřadu v Mladých Bukách. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k požáru adventního věnce, papírů a telefonního přístroje na stole v jedné z kanceláří.

Požár již uhasili lidé ze sousedního domu pomocí ručního hasicího přístroje. Hasiči zkontrolovali zdravotní stav obou sousedů, u kterých nebylo nutné další ošetření. Následně odvětrali celé podlaží budovy. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na jeden tisíc korun. Požár s největší pravděpodobností vznikl od zapálené svíčky na věnci.