Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Rokycanech za kruhovým objezdem Pražská x Soukenická hasiči zlikvidovali požár tranzitu pomocí vysokotlakého proudu. Požár poničil kabinu dodávky, do nákladního prostoru se nerozšířil.

Řidič vyvázl bez zranění. Do příjezdu PČR hasiči na místě řídili dopravu. Škody vyšetřovatel po dohodě s majitelem předběřně vyčíslil na 30 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 100 tisíc. Na vině je pravděpodobně technická závada.

Na železniční trati mezi Českými Budějovicemi a Plzní na výjezdu ze Strakonic zasahovaly jednotka profesionálních hasičů ze strakonické stanice a jednotka HZSP SŽDC u ohlášeného požáru lokomotivy. Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár, který rychle po několika minutách lokalizovali.

Mezitím další hasiči pomohli přibližně stovce cestujících se bezpečně přemístit do blízké nádražní budovy. Nikdo z nich nebyl zraněn. Na místo byl vyslán také autobus HZS z Českých Budějovic pro případný transport cestujících z vlaku. Jeho pomoci však nakonec nebylo potřeba. Strakonická jednotka zásah ukončila krátce před 19. hodinou, kdy místo události velitel zásahu předal jednotce HZSP SŽDC. Škoda způsobená požárem činí Kč 135 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí, Třebechovic pod Orebem a Albrechtic nad Orlicí vyjely po poledni k hlášenému požáru v areálu firmy ve Vrchlického ulici v Týništi nad Orlicí. Při příjezdu první jednotky na místo byli zaměstnanci mimo areál. Hasiči provedli kontrolu objektu a zjistili, že se jednalo o poruchu čidla elektrické požární signalizace a nedošlo k požáru.