Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru dodávky zaparkované ve spodní části bývalého areálu kasáren ve Valašském Meziříčí vyjeli profesionální hasiči z nedaleké stanice. Díky tomu už tři minuty po vyhlášení poplachu byli na místě a za použití dvou vodních proudů zahájili hasební zásah.

Do tří minut byl požár lokalizován a za dalších deset minut zcela likvidován. K rozšíření plamenů na okolí vozidla nedošlo. Plameny způsobily škodu ve výši asi 350.000,– Kč. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů a policistů.

Policie ČR ohlásila na operační středisko HZS Jihočeského kraje nehodu s nutností vyproštění zraněných osob, která se stala u obce Velešín. Na místo byli vysláni se dvěma vozy profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov. Když k nehodě přijeli, byl havarovaný vůz převrácený na bok a jeho osádka již venku v péči zdravotníků ZZS.

Jednotka HZS provedla zajištění auta proti vzniku požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Do Mikulče směřovaly hasičské vozy, nákladní automobil tady totiž narazil do mostního pilíře. Řidič na následky zranění na místě zemřel. V nákladním voze byly převáženy šrouby. Po zadokumentování nehody policisty a zajištění všech stop, hasiči odtáhli zdemolovaný nákladní automobil a vyprostili tělo řidiče.

Silnice byla uzavřena, bylo totiž nutné na místo povolat statika, zda nedošlo k vážnému poškození viaduktu. Odstraňování následků nehody trvalo až do sobotní 2.34 hodin