Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ke kolizi kamionu s návěsem vyjížděli chrudimští profesionální hasiči do obce Smrček. V lese došlo k převrácení návěsu s drtí. Drť byla vysypaná mimo vozovku. Hasiči zajistili unikající provozní náplně. Z vozu uniklo přibližně 100 litrů oleje. Hasiči olej zachytávali do nádob. K úniku látky do zeminy nedošlo.

Zbytky oleje byly posypány sorpční látkou a odstraněny z vozovky. Vysypanou drť si z místa události odstraní sám majitel. Při kolizi nedošlo ke zranění řidiče. Hasiči odstraňovali následky nehody až do 12.07 hodin.

Jednotka HZS Plasy při cestě na školení na CPS Košutka narazila na křižovatce silnic I/27 (Plzeň-Most) a III/1804 (Obora-Horní Bříza) na dopravní nehodu dvou osobních aut. Jedno z vozidel se nacházelo v příkopě, druhé zůstalo uprostřed křižovatky.

Jednotka zajistila místo nehody, odpojila akumulátory obou vozů a zasypala sorbentem skvrny provozních náplní. Dle infa PČR odvezla ZZS před příjezdem jednotky jednu zraněnou osobu. Po dohodě s PČR pokračovali hasiči na CPS.

Záchranáři ZZS MSK zasahovali společně s hasiči ze stanic HZS Havířov a Frýdek-Místek u tragické události na Frýdecko-Místecku. Pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby přijali informaci o pádu člověka z hráze Žermanické přehrady. Na pomoc okamžitě vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Havířova.

Třiapadesátiletý muž po pádu z přibližně pětadvaceti metrové výšky nejevil žádné známky života. Zasahující lékař na místě zjistil, že postižený utrpěl mnohočetná poranění v oblasti hlavy, hrudníku a končetin. Ta se ukázala být smrtelná a muž jim podlehl bezprostředně po události, ještě před příjezdem záchranářů. Lékař tak již mohl pouze konstatovat jeho smrt.

Profesionální hasiči z Kralup nad Vltavou vyjeli ke střetu autobusu a vozidla Nissan Patrol. Autobus byl prázdný a jeho řidič byl převezen na ošetření do nemocnice Na Bulovce. Z menšího vozidla hasiči vyprošťovali řidiče, jeho zranění nebyla slučitelná se životem.

Drážní hasiči z Kralup nad Vltavou pomocí jeřábu vyprostili a na odtahovku naložili havarovaný Nissan. V 9.30 byl havarovaný autobus odtažen mimo vozovku, odtah si zajistí majitel. V 9.40 hodin byla silnice zprůjezdněna a hasiči se vrátili zpět na základny.

Na dálnici D11 u obce Jirny zasahují hasiči ze stanice HZS Stará Boleslav u nákladního vozidla, které skončilo na boku a zablokovalo celou dálnici. Řidič byl lehce zraněn, z nádrže uniklo asi 200 litrů nafty do půdy i na dálnici.

Hasiči dalších 300 litrů odčerpali. Současně probíhal překlad nákladu do přistavených kamionů. V 9:45 se podařilo vozidlo dostat zpět na kola, Dekonta bude likvidovat naftu, která unikla do půdy