Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v Kostelecké Lhotě. Při nehodě osobního vozidla Volkswagen Golf byli lehce zraněni dva lidé, kterým přivolaní hasiči poskytli předlékařskou­ pomoc.

Po příjezdu záchranné služby byli oba účastníci nehody převezeni k vyšetření do nemocnice. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a zasypali provozní kapaliny, které unikly z havarovaného auta. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Králíky do Dolní Moravy vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu Volkswagen. Automobil se nacházel na střeše mimo pozemní komunikaci. Nehoda se obešla bez vyproštění, zraněnou osobu si do péče převzali zdravotníci ze záchranné služby.

Zasahující hasiči provedli zajištění havarovaného automobilu proti požáru, kontrolu úniku provozních kapalin a vytažení vozidla na komunikaci. Poté se jednotka vrátila na základnu.

Do Starých Čívic k nehodě osobního automobilu, ze kterého vycházel kouř, vyjížděli profesionální hasiči. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se vozidlo po nehodě vznítilo. Hasiči ještě před zahájením hašení dvěma vysokotlakými proudy vody zjišťovali, zda se ve voze někdo nenachází. Automobil byl prázdný.

Hasiči požár zlikvidovali v 14.07 hodin a vyčkali, až si policisté nehodu zadokumentují, poté odpojili akumulátor. Místo nehody hasiči předali policistům a vrátili se zpět na základnu. Příčinou vzniku požáru byla dopravní nehoda.