Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Písek vyjeli ve svém městě na Pražské Předměstí, kde byl ohlášen požár nákladního automobilu. Kamión stál na čtyřproudé silnici a dle slov řidiče došlo k plamennému zahoření brzd na zadní nápravě. Hasiči provedeným průzkumem zjistili, že brzdy již nehoří. Na jejich ochlazení byl nasazen vysokotlaký proud. Jednotka dále do doby příjezdu Policie ČR řídila provoz na komunikaci. Vzniklá škoda je nulová, hodnota uchráněného majetku činí Kč 200 000,–. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na brzdovém systému.

Nehoda osobního auta a chodců se stala na silnici přímo před stanicí tanvaldských profesionálních hasičů. Jelikož hasiči pracovali v garážích u techniky, byli prvními, kteří u nehody zasahovali a ohlásili ji na 112.

Místo výjezdu tak měli hasiči „výběh" a poraženým chodcům na přechodu (muži a ženě) poskytli první předlékařskou pomoc. Po příjezdu ZZS asistovali při dalším ošetřování. Hasiči také usměrňovali provoz na komunikaci, k úniku provozních náplní nedošlo.