Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasičské vozy směřovaly do Starých Čívic, kde se střetl osobní vůz s motocyklem. Motocyklista měl přelétnout přes osobní vůz. Při příjezdu záchranářů byl motocyklista při vědomí a komunikoval. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl předán do jejich péče.

Hasiči zajistili místo nehody, odpojili akumulátory a zasypali provozní náplně, které unikly z dopravních prostředků. V 8.53 hodin se jednotka hasičů vrátila zpět na základnu.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u obce Sokolí. K nehodě vyjeli třebíčští profesionální hasiči. Vůz skončil po nehodě převrácený na střeše. V péči zdravotníků skončila po nehodě jedna zraněná osoba.

Hasiči zabezpečili vůz proti požáru, převrátili jej zpět na kola a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.

Osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice a z jednotek SDH obcí Zliv, Netolice, Žabovřesky a Zliv vyjely k obci Radošovice k ohlášenému požáru balíků slámy. Provedený průzkum na místě požáru ukázal, že se jedná o požár desíti balíků slámy.

Po dohodě s majitelem bylo rozhodnuto, že balíky budou ponechány k vyhoření. Balíky byly rozebrány a prolity vodou. Velitel zásahu pak postupně posílal jednotlivé dobrovolné jednotky zpět na základny. Úplná likvidace požáru nastala čtyři minuty po půlnoci. Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 4 000,–, hodnota uchráněného majetku je nulová. Příčina vzniku požáru je v šetření.