Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do obce Zbizuby na Kutnohorsku vyjeli hasiči ze stanic Uhlířské Janovice a Kutná Hora společně s dobrovolnými jednotkami z obcí Kácov a Zbizuby k nahlášenému požáru traktoru a sklolaminátového sila v ocelové konstrukci s uskladněnou krmnou směsí, té bylo uvnitř asi 6 tun.

V 1.20 hodin hasiči dostali požár pod kontrolu, do kravína se oheň nedostal. Následně zasahující hasiči ochlazovali silo, a nasvěcovali prostor. Při zásahu se nikdo nezranil, předběžná škoda je vyčíslena na 370.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření.

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Prachatice a cisterny jednotek SDH obcí Strunkovice nad Blanicí a Vitějovice byly vyslány do Vitějovic, kde byl ohlášen požár stodoly. Jako první se k požáru dostavila místní dobrovolná jednotka, těsně následována prachatickými profesionály.

Průzkum ukázal, že se jedná o požár dřevěné salaše pro ovce, ve které bylo uskladněno seno. Zasahující hasiči požár dostali pod kontrolu po několika minutách hasebních prací. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 21:23 hodin. Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 34 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.