Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na základě ohlášení ZZS vyjeli strakoničtí profesionální hasiči do obce Střídka, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Jednalo se o náraz osobního automobilu značky Škoda Octavia do stromu.

Když hasiči přijeli na místo, zasahovali zde již zdravotníci ZZS, kteří ošetřovali zraněnou řidičku, a Policie ČR, která již zahájila šetření nehody. Hasiči provedli zajištění auta proti požáru a jímání vytékajícího motorového oleje. Zásah byl ukončen úklidem komunikace a naložením havarované Škody na vůz odtahové služby.

Na silnici I. třídy č. 20 k obci Pištín vyjela s rychlým zásahových automobilem a cisternou profesionální jednotka ze stanice České Budějovice k ohlášené dopravní nehodě čtyř osobních automobilů. Vozy továrních značek VW Polo, Peugeot 308, Mazda 323 a Škoda Felicia do sebe narazili zezadu.

V době příjezdu jednotky na místě už zasahovala ZZS, která ošetřila dvě zraněné osoby. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat, provedli pouze protipožární opatření. Po domluvě s Policií ČR byla na likvidační práce povolána krátce před 18. hodinou profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné.