Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici II. třídy č. 156 u obce Rankov zasahovala profesionální jednotka ze stanice Trhové Sviny u dopravní nehody osobního automobilu. Když hasiči přijeli na místo, byl havarovaný vůz převrácený na střechu a jeho řidič byl z vozu venku.

Hasiči mu do příjezdu ZZS poskytli předlékařskou pomoc. Zároveň havarované auto zajistili proti požáru odpojením akumulátoru, převrátili jej zpět na kola a po úklidu komunikace jednotka HZS zásah po 17. hodině ukončila.

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Broumova, Trutnova a dobrovolných hasičů z Adršpachu a Teplic nad Metují vyjely ve 13:50 hodin k vyproštění cestujících z autobusu, který sjel v Dolním Adršpachu ze silnice do příkopu. Dveře autobusu zůstaly zablokované zeminou a nešly otevřít. Zasahující hasiči odházeli hlínu ode dveří a všech 51 cestujících, včetně řidiče, v pořádku vystoupilo.

Bez vzniklé škody byl uzavřen požár lesa, který hořel mezi obcemi České Velenice a Nová Ves nad Lužnicí. K požáru vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Třeboň a z jednotek SDH obcí České Velenice a Suchdol nad Lužnicí.

Požár na ploše přibližně 50 × 50 metrů hasiči uhasili krátce před polednem. Po předání místa požáru Policii ČR se všechny jednotky vrátily zpět na své základny. V 15:48 hodin museli dobrovolní hasiči obce České Velenice na žádost obecní policie na místě dohasit několik znovu doutnajících ohnisek. Požár nezpůsobil žádnou škodu.