Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Těžkým zraněním motorkáře skončila v neděli 6. dubna odpoledne havárie, která se stala na silnici mezi Valchovem a Žďárnou na Boskovicku. Pětadvacetiletý řidič motocyklu Ducati tam jel příliš rychle levotočivou zatáčkou, vyjel ze silnice a skončil v silničním příkopu.

Při havárii byl velmi vážně zraněn a do nemocnice byl převezen vrtulníkem. Na motocyklu vznikla škoda za asi 40 tisíc korun, dechová zkouška vyloučila, že by řidič motocyklu byl pod vlivem alkoholu. NA místě zasahovali profesionální hasiči z Boskovic.

Jednotka dobrovolných hasičů města Zubří byla vyslána s technikou CAS 24 Liaz k požáru popelnice na Starém Zubří, na místo vyrazili také profesionální hasiči z Valašského Meziříčí. Po příjezdu na místo události bylo potvrzeno, že se jedná o požár plastového kontejneru na odpad.

Na místě se nacházela již místní dobrovolná jednotka Staré Zubří, která provedla lokalizaci pomocí plovoucího čerpadla z místního potoka. Po domluvě se jednotky vrátily na své základny.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Jílové – Modrá asistovala v rámci ostatních činností jednotky požární ochrany při přetažení datových kabelů mezi objekty firmy DS Smith přes Teplickou ulici v Jílovém. Danou činnost hasiči prováděli na základě plnění předmětu smlouvy uzavřené s městem Jílové „o poskytování pomoci při zajišťování požární ochrany“.

Za tuto a jiné pomoci jsou dle dané smlouvy městu Jílovému poskytovány finanční prostředky přispívající na plnění úkolů JSDH Jílové – Modrá, vyplývajících ze zákona č 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.