Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Požár živého plotu likvidovaly v obci Člunek osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Jindřichův Hradec. Jednalo se o šest metrů vzrostlých tújí o výšce tři metry, které sloužily jako plot mezi sousedy. Ti požár ještě před příjezdem hasičů dostali pod kontrolu, hasiči pak požár dohasili. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na Kč 20 000,–, hodnota uchráněného majetku je Kč 40 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Dne 17. 3. 2014 v 19:35 byly jednotky SDH Velké Opatovice společně s HZS Boskovice vyslány k dopravní nehodě v obci Šebetov. Jednalo se dopravní nehodu bez zranění jednoho os. vozidla a dodávky. Na místě již nehodu dokumentovala dopravní policie a vyžádala si na úklid vozovky a vozidel hasiče.

Jednotka HZS provedla PPO a jednotka SDH prováděla po celou dobu řízení dopravy na rušné křižovatce. Po kompletním zdokumentování nehody policií jednotky uklidili vozovku od zbytků vozidel a sorbentu. Osobní vozidlo bylo naloženo na odtahovou službu a dodávka odtažena mimo křižovatku. Poté se jednotky vrátily zpět na základnu.