Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Před osmou hodinou večerní vyjížděli profesionální hasiči z Dobrušky společně s dobrovolnými hasiči z Třebechovic pod Orebem k nehodě osobního automobilu a vlaku. Na místo byla také povolána jednotka drážních hasičů z České Třebové.

Na místě hasiči spolupracovali s Policií a Zdravotnickou záchrannou službou. Vlak při střetu „pouze“ odtrhl páté dveře u osobního automobilu. Hasiči na místě přistavili žebříky a pomohli přibližně 20 cestujícím a jednomu psu ven z vlaku, do přistaveného autobusu. Příčina je v šetření policistů a drážní inspekce.

V obci Bradlec na Mladoboleslavsku zasahují hasiči z několika jednotek u požáru rodinného domu. Oheň zasáhl jeho přízemí a obytné podkroví.

Hasičům ze stanice HZS Mladá Boleslav a Benátky nad Jizerou, podnikovým hasičům ze ŠKODY AUTO a dobrovolným jednotkám z MB-Podlázky a Kosmonosy se plameny podařilo dostat pod kontrolu za 40 minut, zlikvidovali ho za další hodinu.

Zásah proběhl bez zranění. Předběžná škoda je odhadnuta na 5 milionů, příčina vzniku požáru zůstává v šetření, které bude pokračovat i v neděli dopoledne.

Profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec byli vysláni do obce Číměř – části obce Nová Ves, kde měli ve dvoře místního statku vyprostit zpod převráceného traktoru osobu. Ta však byla vyproštěna ještě před příjezdem hasičů. Do své péče si ji převzali zdravotníci ZZS.

Po uložení zraněného řidiče do vakuových nosítek jej hasiči transportovali do sanitky. Traktor, který byl převrácený v zapuštěném bazénu, si majitel statku vyprostil sám vlastními prostředky.