Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů cestou při návratu od předchozí nehody „narazila“ ještě na další kolizi na silnici I/37 u odbočky na obec Kunčí. Jednalo se o sraženého cyklistu osobním vozidlem. Cyklista utrpěl těžká zranění. Do příjezdu hasičů poskytovala první před lékařskou pomoc nemocniční sestra.

Jednotka ihned po příjezdu v poskytování první pomoci pokračovala až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Poté hasiči zabezpečili místo nehody a spolupracovali s policisty při vyšetřování – nasvěcovali místo nehody a poté odstranili následky nehody a zprůjezdnili komunikaci.

Dispečinkem záchranné služby Plzeňského kraje byl informován dispečer NP a CHKO Šumava o zranění lyžařky v běžecké stopě cca 2 kilometry od Modravy na Březník. Na místo byl vyslán pracovník ISS, s tím, že ZZS Sušice již vyjela. Pracovník se ke zraněné dostal pomocí vozidla 4WD Arctic Cat.

Zraněnou osobu dle možností stabilizovala náhodně na lyžích projíždějící lékařka. Zraněná si stěžovala na bolest kostrče po pádu, nemohla se bez bolesti pohnout. Pracovník ISS zajistil zraněné tepelný komfort termofolií, hned nato přijela ZZS, se kterou následně spolupracoval při uložení zraněné do vakuové matrace a naložení do vozidla.