Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U obce Lužnice likvidovala profesionální jednotka ze stanice Třeboň následky dopravní nehody osobního automobilu, který sjel ze zledovatělé vozovky a narazil do stromu. Když hasiči k nehodě přijeli, byla dvoučlenná osádka mimo havarované auto, do své péči si oba převzali zdravotníci ZZS.

Jednotka HZS provedla u vozu protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek. V havarovaném autě byl dále zraněný pes, který na zasahující příslušníky útočil. Psa si převzala majitelka havarovaného vozu. V 13:44 hodin velitel zásahu nahlásil, že auto bylo vyproštěno z příkopu zpět na silnici. Poté jednotka zásah ukončila.

Na silnici č. 189 v serpentinách u Výhled ve směru na Klenčí pod Čerchovem se převrátilo nákladní auto s přívěsem na bok do příkopu. Původní informace o tom, že řidič bude muset být vyproštěn, se nepotvrdila. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Hasiči z Domažlic zajistili místo nehody a vyčkali na místě do příjezdu odtahové služby. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny, místo nehody si převzala policie. Na ošetření povrchu silnice velitel zásahu prostřednictvím KOPIS povolal SÚS.

Na silnici I/34 za obci Horní Lhota ve směru na Lásenici havarovala řidička vozu tovární značky Ford Fusion. V době příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Jindřichův Hradec na místo nehody odvážela ZZS řidičku i její dceru do nemocnice. Havarovaný Ford stál na louce přibližně deset metrů od vozovky.

Zasahující hasiči jej zajistili proti požáru odpojením akumulátoru a provedli kontrolu úniku provozních látek. Žádný únik nebyl zjištěn. Poté vyčkali do příjezdu hlídky Policie ČR, které byla nehoda předána k šetření. Jindřichohradecká jednotka se vrátila na svou základnu krátce před desátou hodinou dopolední.